KOTOR VAROŠ: NAČELNIK ZDENKO SAKAN RAZGOVARAO SA AMBASADORIMA MIRA

0
234

KOTOR VAROŠ, 20. MARTA – Učesnici USAID-ovog projekta ”re:Generacija”, ambasadori pomirenja, danas su bili u posjeti načelniku opštine Kotor Varoš, sa kojim su razgovarali o postojećim predrasudama, kao i načinu njihovog prevazilaženja.

„Zbog čega imamo predrasude, zašto ne vjerujemo u istinitost nečijih iskaza i da li etnička pripadnost onoga ko ih izgovara ima veze s tim, kakvo je stanje u oblasti ekonomije i politike, odnosno kakva je perspektiva mladih, samo su neka od pitanja na koja smo pokušali dobiti odgovor u poučnoj diskusiji od načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana“, poručili su mladi ambasadori mira iz deset gradova/opština BiH.

Projekat USAID-a, ”re:Generacija”, koji implementira Međunarodni republikanski institut u BiH i udruženje Magacin Kabare, ima za cilj da edukuje i motiviše mlade da rade na pomirenju i zajedničkom životu svih naroda, naročito među mlađim generacijama.

Zadatak ambasadora pomirenja je da organizuju kreativne radionice i akcije u svojim zajednicama i tako utiču na podizanje svijesti o predrasudama i neophodnosti pomirenja i zajedničkog djelovanja u njihovim sredinama, ali i izvan njih.

Ambasadori mira su danas upriličili i performans nakon razgovora o temi pomirenja i jednakosti sa prolaznicima, a njihove poruke mira ispisane na balonima pustili su u vazduh kao simbolični pečat ove društveno – odgovorne akcije.

 

Izvor: Glas Kotor Varoša

KOTOR VAROŠ: NAČELNIK ZDENKO SAKAN RAZGOVARAO SA AMBASADORIMA MIRA

 

NEMA KOMENTARA